Rákosi romantika

Vörös Attila   ·   2016.03.03. 18:45
800_P2263278

Az Egis gyógyszergyár vasúton Rákos állomással van összeköttetésben egy egy kilométeres iparvágányon. Az üzem vasúti forgalma nagyon gyér, mindössze heti néhány tartálykocsiban hozzák-viszik a vegyipari termékeket. A vagonokkal az Egis saját ipari mozdonyai járnak ki Rákos állomásra. A gyógyszergyárnak két mozdonya van, egy Bobó és egy A26-os gép. Két-három éve szinte csak ez utóbbival találkozhatunk, a 449 110-es Bobót csak ritkán röffentik be. Az egiszes elegyet Rákostól a csomóponti kiszolgáló tehervonat viszi tovább Ferencvárosba, ahol a tartályokat irányvonatokba sorozzák.

Rákos felé tart az A26-os két tartálykocsival. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.