Razzia a 4-es főúton: sok a külföldi gyorshajtó

MTI   ·   2011.10.10. 16:28
A legutóbbi sebesség-ellenőrző akcióban igazoltatott gyorshajtók egyharmada külföldi állampolgár volt a 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán – közölte a helyi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pásztorné Kovács Ágnes elmondta: a napokban az összes rendelkezésre álló sebesség-ellenőrző technikai eszköz bevetésével megtartott razzián 19 gyorshajtót szűrtek ki a járőrök a 4-es számú főút megyei szakaszán.

A szabálytalankodók körülbelül egyharmada volt külföldi állampolgár – hangsúlyozta a százados. A rendőrök valamennyiüket helyszíni közigazgatási bírsággal sújtották, az érintett autósok mindegyike fizetett.

A sajtószóvivő közlése szerint a rekorder egy magyar állampolgár volt, aki a kétsávos országúton a megengedett óránkénti 90 kilométeres sebesség helyett 186-tal száguldott, ezért 200 ezer forintos bírságot kaphat.

Pásztorné Kovács Ágnes felhívta a figyelmet, hogy Európa más országaihoz és Magyarország egészéhez hasonlóan a megyében is a sebességtúllépés a legfőbb baleseti ok. Évek óta az összes, személyi sérüléssel járó baleset mintegy 25-30 százaléka, a halálos kimenetelű karamboloknak pedig megközelítőleg 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.
A rendőrség a jövőben is folytatja az átfogó sebesség-ellenőrző akciókat Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Kapcsolódó hírek