Régi-új elnök a HUNGRAIL élén

iho/vasút   ·   2022.08.26. 09:00
00_mosoczi_hungrail

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület szavazati joggal rendelkező tagvállalatai írásbeli döntéshozatallal, többségi döntésükkel Mosóczi Lászlót választották meg az egyesület új elnökévé. A vasúti ágazatban vállalati és kormányzati szinten is jelentős jártassággal bíró szakember 2010 és 2016 között már elnökként vezette a szervezetet. A HUNGRAIL elnöksége Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának elnökségi tagságáról is döntött.

2022. augusztus 18-ától Mosóczi László, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszteri tanácsadója, a MÁV vasút-szakmai főtanácsadója a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület új elnöke. A közgyűlés döntésének értelmében a megbízatás 2027. május 30-áig szól. A megválasztott elnök 2022-ig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok – köztük a MÁV, a MÁV-Start és a NIF Zrt. – felsővezetőjeként tevékenykedett. Széleskörű tapasztalata nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület kormányzati szinten is sikeres szakmai érdekképviseletet folytathasson.

A HUNGRAIL elnöksége arról is döntést hozott, hogy Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója 2022. augusztus 18-ától az egyesület elnökségének tagja. Pafféri Zoltánt idén június 16-tól nevezték ki a MÁV élére, korábban helyettes államtitkárként az állami vállalatokért, köztük a vasúttársaságért is felelt. Közel tíz évig dolgozott a vasúti szektorban, 2020-tól pedig a Volánbuszt vezette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek