Regiotrans: ennyi volt

iho/vasút   ·   2015.03.16. 18:45
rtrans0

A Feriovarul.ro azt írta, az ASFR vagyis a román vasútbiztonsági hatóság hiányosságokat állapított meg a vasúti szállításban, bizonyos vasúti kocsik technikailag nem feleltek meg a törvényi előírásoknak és/vagy a speciális rendelkezéseknek. Ezért március 17-étől a Regiotrans Brassónak megtiltották, hogy a romániai vasúton szállítson.

A hatóság visszavonta március 16-án a B típusú biztonsági hatósági engedélyét, amelyet 2015. január 15-én bocsátott ki, és amely 2016. február 14-éig volt érvényes. Ez azt jelenti, hogy az összes személyszállító vonatot kivonják forgalomból március 17-étől egészen addig, amíg egy új B típusú engedélyt nem szereznek be. Az engedélyt a NORMA (amely az engedélyek kiadásáról szól) 10. pontja alapján vonták vissza, amely kiegészült egy, a közlekedési minisztérium által 2011-ben kiadott miniszteri rendelettel. Ezen rendelet előírásainak nem felelt meg a Regiotrans, holott az engedély kiadását ehhez kötötték.

Egyelőre pletykák szintjén lehet hallani arról is, hogy fizetésképtelen a társaság. Úgy tűnik ráadásul, hogy a bérelt vonalakon dolgozó alkalmazottaknak már bejelentették, munka nélkül maradnak.

A Regiotrans valószínűleg le fog mondani ezekről a bérelt vonalakról, amelyeket a CFR veszi majd át.

 

Korábban írtuk:

Március 17-étől hivatalosan ismeretlen okokból áll le a vasúttársaság.

Meglepődni sajnos nem lehet ezen: mi is megírtuk, öngyilkos lett a Bogotából San Joséba tartó repülőjárat vécéjében Costel Comana a brassói Regiotrans vasúti magántársaság egyik részvényese. Ő volt az, aki csúszópénzt adott Estrella Stefanescunak, a Román Vasúttársaság (CFR) egyik vezetőjének, akit emiatt le is tartóztatott a Román Korrupcióellenes Ügyészség. A hölgy vallomása szerint akkor üzemanyag-utalványt, üdülési utalványt, mobiltelefonokat és pénzt kapott a Regiotrans vezetőjétől.

A Regiotrans korábban sorra vette át, illetve nyitotta újra azokat a mellékvonalakat, amelyeket az állami társaság, a „csefere” bezárt. De fővonalakon is közlekedtek szerelvényeik, többek közt Székelyföldön a Brassó–Sepsiszentgyörgy–Bereck és a Segesvár–Székelyudvarhely viszonylaton.

A cég honlapján is közölték a hírt:

Kedves utasaink!

A 2120/294/16.03.2015-ös átirat alapján az A.S.F.R. Regiotrans köteles megszakítani a vasúti személyszállítást a térségben 2015. március 17-étől egy olyan dátumig, amit megfelelő időben közölni fogunk. Biztosítjuk Önöket, hogy minden eszköz rendelkezésünkre áll arra, hogy ezt a kellemetlenséget orvosoljuk. Elnézést kérünk ugyanakkor az okozott kellemetlenségekért.

Az SC Regiotrans Kft. vezetősége

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek