Rejtélyek övezték az Air Koryo vlagyivosztoki járatfelújítását

iho/repülés   ·   2023.08.27. 12:30
airkoryo_2.0

Az észak-koreai légitársaság Tu-204-ese ugyan megérkezett orosz Tengermelléki terület fővárosába, de utasok nélkül.

  • Az Air Koryo, Észak-Korea nemzeti légitársasága a Covid-19 korlátozások miatti három év kihagyás után újraindította a kereskedelmi járatokat Vlagyivosztokba.
  • A legutóbbi vlagyivosztoki járaton egyetlen utas sem utazott, és a légitársaság hivatalosan nem jelentette be a menetrendet.
  • Ugyanakkor az Air Koryo pekingi járattal bővítette nemzetközi útvonalait.

Egy hete írtuk meg, hogy az Air Koryo Phenjan és Vlagyivosztok között felújítja a közvetlen repülőjáratot, ebben a hónapban kétszer lehet repülni a két város között. Nos, az észak-koreai Tu-204-es pénteken délelőtt rendben landolt is a vlagyivosztoki nemzetközi repülőtéren (VVO/UHWW), a gépen azonban nem tartózkodtak utasok, és a repülés menetrendjét sem közölték hivatalosan. 

A Korea Times arról számolt be, hogy a repülőtér utastéjékoztató képernyőin megjelenő információk szerint az Air Koryo 272-es járata 13:15-kor indul volna vissza Phenjanba, ám a járat késett, és a repülőtéren ezt követően nem lehetett újabb értesüléskehez jutni az indulással kapcsolatban. Annyi bizonyos, hogy 15:10 körül az észak-koreai gép feltehetően elindult, mivel a repülési információk már nem voltak megjelenítve a repülőtéren. A The Korea Times értesülései szerint a járatfelújítás keretében utaztak vissza Észak-Koreába a pandémia idején elrendelt határzár miatt Oroszországban rekedt észak-koreai állampolgárok.

Az Air Koryo újabb járata hétfőn érkezik Vlagyivosztokba. Figyelemre méltó, hogy a légitársaság mindkét újonnan bevezetett járatának alapárát feltette a weboldalára. A Vlagyivosztokból Phenjanba induló repülések 230 dollártól, míg a pekingiek 240 dollártól indulnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek