Rekordévet zárt tavaly az Európai Raklap Szövetség

iho   ·   2018.02.01. 12:24

Rekordévet zárt tavaly az Európai Raklap Szövetség (European Pallet Association, Epal): a 115,8 millió gyártott és javított raklap az előző évhez képest tíz százalék növekedést jelentett. A gyártott raklapok mennyisége 9,7 százalékkal 88,3 millióra, míg a javított raklapok száma tíz százalékkal, 27,5 millióra növekedett.

Az Epal euro-raklapok kiválóan jelzik a gazdasági folyamatokat. A gazdaságilag erős országokban az évek óta emelkedő gazdasági tendencia kihatással van a raklapokra is, vagyis a kereslet az Epal euro-raklapok iránt is folyamatosan növekszik: az elmúlt években a raklapot gyártó és javító licence partnerek gyártó- és javítóműhelyei teljes kihasználtsággal működtek. A fűrészáru iránti folyamatosan növekvő kereslet némi nyersanyaghiányt és áramelkedést okozott, ami nehezítette az Epal-raklap gyártást is.

Martin Leibrandt, az Epal ügyvezetője szerint: „A jelenlegi keresleti igények kielégítéséhez az Epal-raklap gyártók, a beszállítók és az ügyfelek között szilárd és hosszú távú partnerségre van szükség. Azok a keresekedelmi és ipari cégek, amelyek már az együttműködés korai szakaszában nagy hangsúlyt fektetnek a hosszú távú szállítói kapcsolatok kialakítására, biztonságosan ki vannak és lesznek szolgálva. A kiemelkedő 2017-es számok az Epal Nemzeti Bizottságok és az Epal engedéllyel rendelkező partnerek közös munkájának eredménye. Ez az eredmény kiválóan tükrözi, hogy az ipari és a kereskedelemi cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a független minőségellenőrzésre, a bizonyítottan kiváló minőségre és a biztonságra, ami hosszú távon mindig kifizetődik.”

Az Epal-rendszer az egységes nemzetközi szabványosításával, az önálló minőségbiztosításával, valamint a védjegyjogok védelmével és büntetőeljárások lebonyolításával garantálja a felhasználók számára a magas minőséget. Ezek a raklapok nem csak környezetbarát megoldások, hanem újrafelhasználhatók és alacsony költséggel javíthatók is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek