Rekordkésés Szerbiában

iho   ·   2013.09.20. 13:05

Dragoljub Simunović, a Szerbiai Vasutak igazgatója leváltotta a belgrádi állomásfőnököt és a technikai ügyekért felelős szervezeti egység vezetőjét, amiért a a Belgrád–Bar vonalon közlekedő „nemzetközi gyors” a minap nem levesebb mint 32 óra alatt tette meg a 483 kilométeres útszakaszt. Ugyanakkor az igazgató 20 százalékos fizetéscsökkenéssel büntette meg a vasutak hét munkatársát, akik a belgrádi, topčideri, rakovicai és resniki állomásokon felelnek a vonatok zökkenőmentes közlekedéséért – írja a délvidéki hírportál.

A késés tekintetében alighanem rekordot döntő (átlagsebesség 15 kilométer óránként) járattal kapcsolatos dokumentáció áttekintése után, valamint a bizonyítékok és az érintettek vallomás alapján egyértelműen kitűnt, hogy mulasztások történtek, ezért indult fegyelmi eljárás a felelősök ellen – áll a Szerbiai Vasutak által kiadott közleményben.

Ilyen mulasztás történt például akkor is, amikor lekapcsolták a szerelvényről a gépkocsik szállítására alkalmas meghibásodott vagont, de a gépkocsi tulajdonosának tiltakozása miatt a vonat nem folytatta útját Montenegró felé, hanem megvárta a pótvagon megérkeztét.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a járaton utazók visszaigényelhetik a jegy árának a Szerbia területén megtett útszakaszra vonatkozó részét.

Kapcsolódó hírek