Rekordszinten a használt autók adásvétele

MTI   ·   2018.07.20. 10:13

Újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon, és az előző negyedévhez is jelentős, tizenhat százalékos volt növekedés – közölte a JóAutók.hu az MTI-vel. Először fordult elő, hogy egy negyedévben kétszázezernél több személyautót írtak át. Az első fél évben 374 ezer volt használtautó-piac forgalma, tizennégy százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest.

A tájékoztatás szerint a személygépjármű-állomány mindkét utánpótlási forrása, az új autók, valamint az import használt autók piaca bővült. Az újautó-eladások száma az első fél évben hetvenegyezer volt, miközben a behozott használt autók száma elérte a hetvenkilencezret. Előbbi huszonkilenc, míg az utóbbi nyolc százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a használtautó-piacon 2018-ban megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord. Várakozások szerint a belföldi átírások száma az év végére akár hétszázhatvanezer fölé is emelkedhet. A növekedési trendet csupán egy további jelentősebb forintgyengülés tudná érdemben befolyásolni, ami visszafogná a forgalomba kerülő új és használt autók mennyiségét.

Az autómárkák közül a belföldi használtautó-piacon az első fél évben is az Opel vezeti az adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésével. A második helyért a Suzuki és a Volkswagen versenyez, jelenleg a Suzuki áll hajszálnyival jobban 9,9 százalékos részesedésével, szemben a Volkswagen 9,8 százalékával. A Ford a negyedik helyen áll 8,3 százalékkal, a Renault az ötödik 6,3 százalékkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek