Remot Szergejek Pécsen

Vörös Attila   ·   2013.10.11. 17:45
400vokany

A magyarbólyi határátmeneten bár már nem a régi a forgalom, azért jár még tehervonat a 65-ös (Pécs–Magyarbóly) vonalon Horvátországba. Hétköznapokon egy vonatpár szokott összejönni, de rendszeresek a plusz irányvonatok is. A teherforgalom csaknem száz százalékát a Rail Cargo Hungaria szerezte meg, néha magán-vasúttársaságok is erre tévednek.

Hosszú teherrel zúz Pécs felé egy Horvátországból érkezett teherrel a 319-es Szergej<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Ennek a feladatleosztásnak hála szinte az összes vonatot a MÁV-Trakció húzza. A szerelvények mérete és a domborzat megköveteli a legnagyobb dízel, a Szergej bevetését. Igazi paradicsom volt itt korábban, főleg amikor időszakosan kicsit megnőtt a forgalom. Néha még két classic Szergej sem volt elég a sok vonatra. Ilyenkor a szükség azt hozta, hogy a szarajevói intercity Csörgőjét is befogták.

Kurta szerelvény érkezik Magyarbólyba Pécsbánya-rendezőből

Közben az őrihódosi vonalon 2010. augusztus 20-án megindult  a villamos vontatás, felszabadult néhány szombathelyi remot Szergej. Pécsen 2012 novemberében kezdték meg a típusismeretet megszerezni a mozdonyvezetők a 300-as Szergejre. A szombathelyi remotoknak akkor még egy darabig volt dolguk: a gotthárdi vonal még nem volt kész, illetve a répcelaki vonal is még a teljesen MÁV-é volt. Remot Szergejeket Pécsen 2013. márciusától láthatunk rendszeresen, a jelenlegi helyzet szerint egy dombóvári classic és 1-2 szombathelyi remot 62-es van Pécsen. A villányi oldal mellett ezekkel a gépekkel végzik a szentlőrinci, sellyei és barcsi munkákat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek