Rendkívüli

iho/vasút   ·   2011.07.14. 18:00

Turisztikai Találkozó Szolnokon. Mindenesetre nem a kéktúra résztvevői futnak össze Tiszaligetben, hanem a felsőoktatási intézmények hallgatói. Az EFOTT rövidítés ugyanis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját jelenti. Az együttlét örömében és lehetőségében bízva jönnek a hallgatók az ország minden tájáról, évente változó helyszínre össze. A szolnoki eseményre a MÁV-START  a jelenleg közlekedő vonatokat erősíti meg. A plusz kocsikkal ellátott vonatok a szolnoki zónázók, július 13-16 között a 6-13 közötti indulásokkal a fesztiválváros pályaudvaráról. Sajnálatos módon menetrendi táblázatba keveredett egy 15:15-ös indulás is, amely vonatszáma és menetrendi fekvése alapján Budapest-Szolnok viszonylatú. Július 17-én pedig a 11-14 óra közötti vonatok kapnak majd pluszkocsit.

A sokat szenvedett és szidott negyvenes vonalnak jobb lesz, de az utazóknak korábban kell kelni , és át kell szállni az első Dombóvár-Budapest vonatról illetve a Sárbogárd-Pécs vonatról Keszőhidegkút-Gyönk és Dombóvár között. Külön érdekessége a pótlásnak, hogy a busz Szárazdra nem tér be, az oda utazóknak ráhordójáratot szerveznek. A munkálatok időtartama július 12-16 illetve 19-22.

Szolnok és Lakitelek között is a Bz-t buszra kell cserélni július 11-22 között a 145-ös vonal teljes szakaszán, az egész üzemidőben. Fontos, hogy az eredeti menetrendhez különböző eltéréseket mutatnak a módosított indulási idők.

Július 18-19-én pedig a 89-es vasútvonal kerül sorra. Hejőkeresztúr-Tiszapalkonya-Erőmű között kell az utolsó vonatok utasainak buszra szállni: két délre illetve három északra közlekedő járat érintett.

Kapcsolódó hírek