Rendkívüli járatokkal a temetőkbe

iho/vasút   ·   2011.10.25. 16:30
title

A várható hatalmas torlódások miatt az Új köztemetőt ezúttal is érdemes autóval elkerülni. A temetőt az október 29. és november elseje között 4-6 percenként járó 28-as villamossal ajánlott megközelíteni. Szintén idáig fog járni (október 29. és november elseje között) a vágányzár miatt rövidebb útvonalon járó 37-es, a Hidegkúti Nándor Stadiontól (Hungária körút), de utóbbi csak a Kozma utcáig. Kőbánya Kispestről a korábbi évekhez hasonlóan 68A jelzéssel is indulnak buszok, mentesítve a 68-as és a 202E járatokat.

A korábbi években megszokott 28B – régebben 37B – 2011-ben nem fog járni. A Keleti pályaudvartól induló járatokra azért volt szükség, mert a Blaha Lujza téren a 37-es villamos mellett nem fért el egy sűrűbben induló 28-as. A Salgótarjáni utca felújítása miatt a 37-es idén csak a Hidegkúti Nándor Stadiontól indul, így nem kell a 28-asokat kettéválasztani

A Megyeri temető megközelítését segíti az Újpest-központtól induló 30B járat, amely október 29. és november elseje között mentesíti a 30-as és a 30A buszokat. Szintén ezeken a napokon indul el a megszokott 38B Csepel, Szent Imre térről a Hárosi Iskolához.
Az Óbudai temető jobb megközelítésé miatt a Szentlélek tér és az óbudai autóbuszgarázs között járni fog a 218A busz 15 percenként, amely felváltva indul a 218-as busszal.

30B fordul a Megyeri temetőnél
A budafoki sírkerthez a Savoya parktól indul mentesítőjárat 58A számon, ez a busz október 27. és november elseje között fog járni negyed óránként. A pesterzsébeti temető kiszolgálására október 29. és november elseje között 36B jelzéssel indul autóbusz a Gubacsi út és a Jahn Ferenc kórház kötött tíz percenként. A temetőket érintő viszonylatok a megszokottnál sűrűbben járnak, a járatok menetrendjéről és a külön nem említett temetők megközelítéséről a BKV honlapján olvashatnak.

Szegeden is készülnek a várható nagy forgalomra: október 29. és november elseje között húsz percenként fog járni a köztemetőt érintő 3F villamos Tarján és a Fonógyári út között 7 óra és 19.20 között. Ezek mellett egész nap húsz percenként jár a 3-as villamos is.

Halottak napján főszerep juthat a gyengélkedő 3F vonalnak <br>(fotók: Óvári Péter)

A debreceni járatok közül a temetőhöz közlekedő 2-es és 3-as trolibusz, valamint a 22-es és a 24-es buszvonal a temető nyitvatartási ideje alatt sűrűbben közlekedik.

Győrben két rendkívüli járat segíti a temetői forgalmat, október 29. és november elseje között 37T jelzéssel autóbuszjárat indul a Révai Miklós úti buszvégállomásról Marcalvárosba, illetve valamennyi 17-es busz 17B jelzéssel közlekedik, és betér az új köztemetőhöz.

Kapcsolódó hírek