Rentonnak is versenyeznie kell az új 737-esért

iho/repülés   ·   2011.07.28. 16:50
B_737_renton_cr

A 737-es gyártócsarnok - most RentonbanTöbb mint négy évtizede gyártják a Seattle melletti városban a Boeing keskenytörzsű gépeit, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy itt készülnek majd az újak is. A Boeing főnöksége egyértelművé tette, hogy Rentonnak is versenyeznie kell a nemrég bejelentett változat gyártásáért. Mint azt korábban elmondtuk, az American Airlines óriás megrendelése kapcsán derült ki, hogy a Boeing vadonatúj keskenytörzsű konstrukció helyett az Airbus példáját követve inkább a jelenleg futó 737-es egy új hajtóművel ellátott, továbbfejlesztett változatát kezdi gyártani, várhatóan 2016 körül.

Jim McNerney, a Boeing elnök-vezérigazgatója a Flightglobal közlése szerint azt mondta, hogy a vállalat még nem hozott végleges döntést a 737-esek gyártásának helyszínéről, és ezügyben többféle opciót is lehetségesnek tartanak.  A Boeing-főnök azonban az új változat gyártási programjának és a konstrukció véglegesítésének időszakáig komoly beruházásokat helyezett kilátásba Rentonban – a mostani 737-es változat gyártásának felgyorsítása érdekében.

A 737-es először vasúton mozog - Wichitából Rentonba

A Boeing jelenlegi tervei szerint 2014-re havi 42 példányra fut fel a gyártás, de az évtized végére akár 50-60 darab is elkészülhet egy hónap alatt, vagyis elérhetik a napi két kibocsátást. Ugyanakkor a 787-es program  nehézségeinek áthidalására a Boeing új gyártóhelyeken futtatja fel a termelést, egyrészt Wcihitában, Kansas államban, ahol a 737-esek törzsszekciói eddig is készültek és innen vasúton vitték őket Rentonba, másrészt opcióként emlegetik a vállalat Dél-Karolinában, Charlestonban nemrég megnyitott új telephelyét. Ugyanakkor még arról sincs döntés, és ez is a piaci igényekhez kötött változás, hogy mikor állnak le a mostani 737NG-k gyártásával, hogy csakis az új változatra koncentráljanak.

A gyártás beindítása és felfuttatása kiemelt jelentőségű a Boeing vezérkara számára, egyrészt mert a 787-es program a világméretű kiszervezéssel nagyon rossz tapasztalatokat hozott, másrészt magában a döntésben is, miszerint új típus helyett maradnak a mostani továbbfejlesztésénél, nagy szerepe volt a gyártási program felfuttatása körüli aggodalmaknak.

A jelenlegi helyszín gépmadártávlatból

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.