Repkednek a milliárdok a Balaton körül

iho   ·   2016.12.28. 17:32

A Hévíz-Balaton Airport 6,6 milliárd, a Balatoni Hajózási Zrt. a hajóparkja fejlesztésére 4,9 milliárd, a Badacsony és Fonyód közötti kompjárat pedig 5,6 milliárd forintot kap hazai forrásból, a kormány döntése szerint. A balatoni fejlesztésekhez képest szerényebb a Fertő-tó és Sopron fejlesztésére fordítható pénz.

A legújabb Magyar Közlönyben megjelent határozatban  a Balaton térségének - a  Balaton Területfejlesztési Koncepción és a  Balaton Területfejlesztési Stratégiai Programon alapuló - fejlesztési stratégiáját fogadta el a kormány. A stratégia tartalmaz uniós és hazai forrásból megvalósuló projekteket is.

Az uniós fejlesztések közül a nagyobbak a bejárható Magyarország komplex víziturisztikai-, és egyéb állomásai, valamint az e-hajózás fejlesztésének projektje, amelyre az előirányzat 6,56 milliárd forint. A kerékpárút-fejlesztésekre 3,4 milliárd, míg a gyógyhelyekére 3,3 milliárd forint jut.

Hazai forrásból a Balatoni Hajózási Zrt. hajóparkjának fejlesztésére 4,9 milliárd, a Hévíz-Balaton Airport Kft. a légijáratok forgalmának növelésére és a kapcsolódó sármellék-zalavári iparterületek fejlesztésére 6,6 milliárd forinttal szerepel a listán.

A Badacsony és Fonyód közötti kompjárat 5,6 milliárd forintot kap.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek