Reptérbuszt indít a DKV

Ács Attila   ·   2012.06.18. 12:15
repterbuszdkv_fooldal

Június 18-tól menetrend szerinti repülőjárat közlekedik Debrecen és London-Luton között, ennek apropóján a cívisváros reptere tömegközlekedéssel is elérhetővé válik. A busz hétfőn, szerdán és pénteken 7 óra 55 perckor indul az Egyetemtől, és közel háromnegyed óra alatt ér ki a repülőtérre, de sajnos több fontos megálló – például a Segner tér vagy a helyközi autóbusz-állomás – is kimarad. Visszafelé 10 óra 40 perckor indul, az útvonalat itt lehet megtekinteni.

Az új, repülőtéri viszonylatnak nincs száma, hiszen – érthetetlen módon – kvázi előre meghirdetett különjáratként közlekedik, normál díjszabással nem lehet igénybe venni. Egy jegy – ami a buszon vagy a repülőtéren váltható – 500 forintba kerül (ez egy vonaljegy majdnem kétszerese), de 2400 forintért 3 napos, 3100 forintért pedig 7 napos jegy váltható, amivel a DKV összes többi járatára is fel lehet szállni.

Az ár és az útvonal miatt tehát kérdéses a debreceni reptérbusz sikere, bár nem ez lenne az első járat, ami nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket: 2006 májusától egy dízel-aggregátos Solaris Trollino közlekedett a repülőtérre a vasútállomástól, erre annak idején szintén 500 forintba került a jegy. Érdeklődés hiányában a „reptéri troli” néhány hónap múlva megszűnt.

Repülőtéri troli 2006-ban, 0 utassal. A troli szó természetesen idézőjelben értendő, hiszen a felsővezetéket egyáltalán nem használta, lévén ezen a szakaszon nincs is. Az új járatnak - amin az ITK egyik cívisbusza fog közlekedni - remélhetőleg nagyobb lesz a sikere valamennyivel<br>(fotó: Ács Attila)

Kapcsolódó hírek