Rossz vágányútra röptették az egyik Katicát

MTI/iho   ·   2015.06.29. 13:43

Friss, nemhivatalos infók Százhalombattáról

Állítólag összekevertek két vonatot, a Katica mögött jött egy szerelvénymenet, azt szerették volna a foglaltra behozni, annak a mozdonyvezetője kapott is erről írásbeli értesítést. A Battán várakozó tehervonat két-három cementes kocsit jelent, amelyeket már egy ideje ott tárolnak.

 

Korábban írtuk:

Hatósági vizsgálat indult amiatt, hogy a 19712-es Katica sebesvonatot hétfő reggel Százhalombattán egy olyan vágányra irányítottak, ahol már állt egy szerelvény. Baleset nem történt, a sebesvonatot még időben megállították.

A Mávinform közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapestről Balatonfüredre tartó Katica sebesvonatot olyan vágányon „akarták áthaladtatni”, amelyiken egy tehervonat állt.

A sebesvonat a teherkocsik előtt 300 méterre állt meg, senki sem sérült meg. A hatósági helyszínelés és a vasútüzem biztonsági szakemberek vizsgálati idejére a vágányt lezárták. A történtek miatt vizsgálat indult, amely várhatóan több napig tart.

A Katica sebesvonat 75 perces késéssel indult tovább, de csak Balatonkeneséig ment, oda 9 óra 32 perckor érkezett meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek