Rövidebb vágányzár a Zöld Nyíl új szakaszán

iho/vasút   ·   2012.04.05. 16:19

Hamarabb ér véget a vágányzári időszak a meghosszabbítás szakaszán – adja hírül a miskolci Zöld Nyíl beruházás kapcsán a Borsod online.

Jelenleg a meghosszabbítás szakaszán hétköznap és hétvégén is vágányzár van, ami azt jelenti, hogy a Diósgyőr városközpont és Felső-Majláth között villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az április közepéig tervezett vágányzári időszak azonban hamarabb befejeződik. Április 7-től Diósgyőr városközpont és Felső-Majláth között, hétköznap újra jár majd a villamos, vagyis húsvét után, hétköznap már villamosok járnak majd a meghosszabbítás szakaszán.

A projekthez kapcsolódóan lesz még egy hétvégi vágányzár, amely a teljes villamosvonalat érinti, amelynek időpontja április 14-e és 15-e, (szombat, vasárnap). A munkálatok miatt villamospótló autóbuszok közlekednek majd a teljes villamosvonalon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. A villamospótló autóbuszok közlekedése az utolsó hétvégi vágányzári időszak alatt a március 31-én és április 1-jén bevezetett rend szerint történik majd. A részletekről húsvét után tájékoztatják majd az utazóközönséget.

Kapcsolódó hírek