San Francisco utcáin: 175. rész, Siemensek akcióban

iho   ·   2014.10.06. 18:45
sie_sf0

Ez az a 260 járműves szerződés, amelyről még a nyáron számoltunk be: ennek értelmében még további 85 jármű szállításának lehetőségével ez az eddigi egyik legnagyobb Egyesült Államokból érkező megrendelés városi vasúti járművek tekintetében. A szerződéssel a Siemens megerősíti az vezető pozícióját ebben a szegmensben. Az Egyesült Államokban működő minden harmadik villamoskocsi vagy városi vasúti jármű a Siemens terméke. A vonatokat a vállalat kaliforniai (sacramentói) gyárában gyártják, az első kocsikat előreláthatóan 2016 végén szállítják.

(látványterv: Siemens)

– Ezzel a szerződéssel a Siemens az egyesült államokbeli történetének egy fontos mérföldkövéhez érkezett. Az Amerikában készült vasúti járműveinkkel már vezető pozícióban vagyunk, és mindmáig több mint 1300 villamoskocsit és városi vasúti járművet szállítottunk Észak-Amerika tizenhét városába – mondta Jochen Eickholt, a Siemens Mobility divíziójának globális vezetője.

San Francisco egyike az Egyesült Államok leginkább környezetbarát városainak. A város híres a San Francisco Municipal Railway (Muni) által működtetett, kiterjedt tömegközlekedési hálózatáról. A Muni a közlekedési módok széles választékát kínálja, kezdve a város nevezetes siklójától és történelmi jelentőségű villamosaitól az elektromos és hibrid buszokig.

Kalifornia átfogó módon korszerűsíti a városi közlekedésben használt járműparkját, és modern, energiahatékony városi vasúti járműveket szeretne biztosítani a hétköznaponkénti több mint 700 ezer utasnak. A Siemens az S200 modell alapján újonnan kifejlesztett járműveket fog szállítani. A jármű rendkívül energiahatékony, köszönhetően a fékezési energiát visszatápláló meghajtó rendszernek és a sztenderd neonvilágításnál mintegy negyven százalékkal kevesebb áramot fogyasztó LED világítási rendszernek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek