Seremetyevo: az Aeroflot kiszorítja a konkurenciát

iho/repülés   ·   2012.10.13. 09:00
cim

Az Aeroflot megállapodást írt alá a Seremetyevo repülőtérrel arról, hogy a légikikötő három terminálját, a D, E és F jelűeket csakis a legnagyobb orosz légitársaság és SkyTeam-partnerei használhatják. A Kommerszant című orosz klap értesülését az Air Transport World tette közzé, azzal, hogy az intézkedés 2014 nyarától lép életbe.

(fotók: Seremetyevo repülőtér)

A jelenleg az érintett terminálokon működő külföldi, nem SkyTeam légitársaságok, a SAS, a Finnair, az AirBaltic, az Ais Astana és a LOT más terminálokra kell, hogy átköltözzenek, de az érintettek kilátásba helyezték, hogy ha nem lesz megfelelő a számukra ez az elhelyzés, akkor új repülőteret keresnek maguknak Moszkvában.

Az intézkedés azonban nyilván nem elsősorban ellenük, hanem az Aeroflot egyik erős konkurenciája, a Transaero ellen irányul, amely ugyan kisebb a forgalmát tekintve, azonban jóval dinamikusabban növekedik, mint az Aeroflot. A Transaero otthona a Domogyedovo repülőtér, azonban megjelentek a gépei Vnukovón is, és jónéhány, szélestörzsű utasszállítója eddig Seremetyevóról repült interkontinentális járatokat, ezeknek a gépeknek és járatoknak kell nyárig átköltözniük más moszkvai repülőterekre.

Seremetyevo azért igen megfelelő bázisa az Aeroflotnak, mert már túl van néhány fejlesztési szakaszon és újabbak következnek, többek közt egy harmadik pálya és az utasforgalmi létesítmények bővítése is. A reptér weboldala szerint Oroszország repülőtrei közül ezen a legnagyobb a nemzetközi forgalom, tavaly 22,5 millió ember érkezett és indult innen.

Kapcsolódó hírek