Siemens–Expo 2020 Dubai: közös tervek a jövő okos városaiért

iho   ·   2019.01.06. 18:45
siemens_expodubai2020_0

Egy felhő alapú operációs rendszer, a MindSphere segítségével, amely az intelligens döntéshozatalhoz és intézkedéshez gyűjt és elemez adatokat, a digitális megoldások épületeket kapcsolnak össze, monitoroznak és ellenőriznek. Az intelligens technológiák az Expo 2020 Dubai energiahatékonysági, kényelmi és biztonsági céljainak elérését támogatják.

Az Expo 2020 infrastruktúra digitalizálási partnereként a Siemens az egész kiállítási területen üzembe helyezi a rendezvény minden tematikus körzetére kiterjedő Desigo CC digitális épületfelügyeleti rendszert (Mobilitás, Lehetőségek és Fenntarthatóság), az azokon belül található pavilonokat és a Dubai Exhibition Centre kiállítási központot. A rendszer szenzorokat és elemzési technikákat használ az épületfunkciók monitorozására és ellenőrzésére mindhárom körzetben, beleértve a légkondicionálást, az energiafelhasználást, a világítás vezérlését, a felvonókat, a levegő minőségét és a tűzjelző rendszereket is.

Az ezekből a rendszerekből nyert adatokat egy vezetési és irányítási központ kezeli majd minden egyes tematikus körzetben az energiafogyasztás csökkentése, az épületet használó személyek komfortérzetének biztosítása és a biztonság maximális szintű fenntartása érdekében. Az adatokat megkapja egy központi, átfogó, felhő alapú felügyeleti platform, a Siemens Navigator is. A felhő alapú rendszernek ez a telepítése, amely egyetlen helyszínen 137 épületet kapcsol össze, a világ egyik legnagyobb ilyen telepített rendszerét hozza létre és az üzemeltetőknek biztosítja az egész terület láthatóságát, valamint lehetővé teszi, hogy az adatok elemzésével nyomon követhessék az energiafelhasználást a Világkiállítás alatt. A digitális infrastruktúrát működtető MindSphere gondoskodik a számos szenzorból, hálózati átjáróból, rendszerből és alkalmazásból származó adatok integrálásáról, egyeztetéséről, elemzéséről és vizuális megjelenítéséről, hogy lehetővé tegye az intelligens intézkedések meghozatalát. A Siemens ezen kívül kötelezettséget vállalt egy globális logisztikai központ létrehozására is a helyszín későbbi felhasználásának részeként. Az együttműködés keretében a Siemens okos alkalmazásokat is biztosít az Expo 2020 Dubai műszaki és helyszíni üzemeltetéséhez.

A Siemens azóta vesz részt a világkiállításokon, mióta 1851-ben Londonban bemutatta mutatós távíróját a legelső ilyen rendezvényen. 1937-ben Párizsban a Siemens végezte a német pavilon díszkivilágításának felszerelését és 1967-ben a vállalat működtette a teljes montreali kiállítási terület infrastruktúráját.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

És mit adhat nekünk a Talgo?

T. H. F.   ·   2024.03.04. 16:35

Bár a kormány a minap második lépcsőben is tárgyalt a magyar vasúti közlekedés versenyképessége szempontjából létfontosságú járműbeszerzésekről és infrastruktúra-fejlesztésekről, egyelőre csak azt tűnik egyértelműnek: egyik esetben sem várhatók gyors megoldások.

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.