Siemens–Expo 2020 Dubai: közös tervek a jövő okos városaiért

iho   ·   2019.01.06. 18:45
siemens_expodubai2020_0

Egy felhő alapú operációs rendszer, a MindSphere segítségével, amely az intelligens döntéshozatalhoz és intézkedéshez gyűjt és elemez adatokat, a digitális megoldások épületeket kapcsolnak össze, monitoroznak és ellenőriznek. Az intelligens technológiák az Expo 2020 Dubai energiahatékonysági, kényelmi és biztonsági céljainak elérését támogatják.

Az Expo 2020 infrastruktúra digitalizálási partnereként a Siemens az egész kiállítási területen üzembe helyezi a rendezvény minden tematikus körzetére kiterjedő Desigo CC digitális épületfelügyeleti rendszert (Mobilitás, Lehetőségek és Fenntarthatóság), az azokon belül található pavilonokat és a Dubai Exhibition Centre kiállítási központot. A rendszer szenzorokat és elemzési technikákat használ az épületfunkciók monitorozására és ellenőrzésére mindhárom körzetben, beleértve a légkondicionálást, az energiafelhasználást, a világítás vezérlését, a felvonókat, a levegő minőségét és a tűzjelző rendszereket is.

Az ezekből a rendszerekből nyert adatokat egy vezetési és irányítási központ kezeli majd minden egyes tematikus körzetben az energiafogyasztás csökkentése, az épületet használó személyek komfortérzetének biztosítása és a biztonság maximális szintű fenntartása érdekében. Az adatokat megkapja egy központi, átfogó, felhő alapú felügyeleti platform, a Siemens Navigator is. A felhő alapú rendszernek ez a telepítése, amely egyetlen helyszínen 137 épületet kapcsol össze, a világ egyik legnagyobb ilyen telepített rendszerét hozza létre és az üzemeltetőknek biztosítja az egész terület láthatóságát, valamint lehetővé teszi, hogy az adatok elemzésével nyomon követhessék az energiafelhasználást a Világkiállítás alatt. A digitális infrastruktúrát működtető MindSphere gondoskodik a számos szenzorból, hálózati átjáróból, rendszerből és alkalmazásból származó adatok integrálásáról, egyeztetéséről, elemzéséről és vizuális megjelenítéséről, hogy lehetővé tegye az intelligens intézkedések meghozatalát. A Siemens ezen kívül kötelezettséget vállalt egy globális logisztikai központ létrehozására is a helyszín későbbi felhasználásának részeként. Az együttműködés keretében a Siemens okos alkalmazásokat is biztosít az Expo 2020 Dubai műszaki és helyszíni üzemeltetéséhez.

A Siemens azóta vesz részt a világkiállításokon, mióta 1851-ben Londonban bemutatta mutatós távíróját a legelső ilyen rendezvényen. 1937-ben Párizsban a Siemens végezte a német pavilon díszkivilágításának felszerelését és 1967-ben a vállalat működtette a teljes montreali kiállítási terület infrastruktúráját.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Közlekedéstervezés

A Yunex Traffic városi forgalomirányítási megoldása immáron egész Londonban működik

iho.hu   ·   2024.06.09. 08:20

A hosztolt UTC-UX rendszernek a bevezetése hatékonyan helyettesíti a Transport for London meglévő, elöregedő rendszerét. A továbbfejlesztett felhasználói felületek bevezetése, valamint az új funkciók – beleértve az automatikus adatbázis-frissítéseket, a buszprioritási képességeket és az új UTC-rendszert – bíztató jövőképet teremtenek a brit főváros forgalomirányításának és úthálózatának.