Sikeres ECM tanúsítás a TS Hungaria Kft.-nél

iho   ·   2014.02.05. 07:45
00

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2013. december 20-i határozata alapján a TS Hungaria Kft. megkapta a karbantartó műhelyi tanúsítást, amely a 653/2007/EK rendelet módosításáról szóló 445/2011/EU bizottsági rendelet szerint feljogosítja az Európai Unió területén a vasúti teherkocsik karbantartási folyamatainak végzésére.

A TS Hungaria Kft. 2013-ban átadott kerékpárjavító csarnoka<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A társaság 2013. február 18-án, a magyar vasúti járműjavítók közül elsőként nyújtotta be az NKH-nak a tanúsításra vonatkozó kérelmét. A közlekedési hatósággal történt többszöri egyeztetés után elkészítették a TS Hungaria Kft. ECM Kézikönyvét, amely szerkezetileg teljesen lefedi a 445/2011/EU rendelet követelményeit.

Az NKH szakemberei 2013. december 9–10-én az üzemben helyszíni szemlét tartottak. Az audit alapján felvett jegyzőkönyv eltérések megállapítása nélkül alkalmasnak találta a TS Hungaria Kft.-t az ECM szerinti karbantartási tevékenység végzésére. Az NKH által kiadott tanúsítvány a TS Hungaria Kft.-t 2014. január 1-jétől 2018. december 31-ig jogosítja fel a vasúti teherkocsik ECM szerinti karbantartására.

ECM tanúsítvány: Entity in Charge of Maintenance, azaz karbantartásért felelős szervezet – a 2004/49/EK rendelet módosításai szerint a szervezetet a nemzeti járműnyilvántartásban meg kell nevezni. A karbantartásért felelős szervezet lehet vasúttársaság, gyártó, infrastruktúra-működtető, üzemben tartó cég is. A karbantartásért felelős szervezeteket a nemzeti járműnyilvántartásba fel kell venni. A karbantartási rendszerbe négy feladatkör tartozik: az irányítási, a karbantartás-fejlesztési, a karbantartás-irányítási és a végrehajtási fázis.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek