Sikeres mentés: „lekapták” a homokzátonyról a Glory Amsterdamot

iho/hajózás   ·   2017.11.03. 08:45
glory_of_amstredam0

Már Wilhelmshaven kikötőjében van, no meg biztonságban: a német tengeri mentőszolgálat, a Havariekommando sikeres mentőakciót hajtott végre. A Glory Amsterdam panamai olajszállító hajó még október végén akadt fönn egy homokpadon az Észak-tengeren a Langeoog-szigetnél. Kivételesen nem a kapitány és a legénység volt béna, ugyanis a Herwart névre keresztelt szélvihar sodorta oda a hajót, amely magától képtelen lett volna lejönni a zátonyról.

(fotók: Daily Mail)

Sőt először a mentést is el kellett halasztani. Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, „a hajót már vasárnap is megpróbálták levontatni a zátonyról, de a heves hullámverésben nem jártak sikerrel. Hétfő este, a dagály megérkeztével újabb kísérletet terveztek, de végül elhalasztották, mert kiderült, hogy a víz dagály idején sem elég mély a művelethez.”

Végül november 2-án sikerült a mentés, a hajó azóta az észak-németországi Wilhelmshaven kikötőjébe van. A mentőszolgálat szerint nem keletkezett kár a tengerjáróban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek