Sikeres próbaút a Vectronnal

iho   ·   2015.06.17. 21:15
siem_vect0

Otthon, a konténerkikötőben (fotók: RCH)

A szlovéniai Sežanából Horvátországon át a magyarországi Rail Cargo Terminal-BILK kombiterminálig tartó szakaszon a Rail Cargo Group hetente már két vonatpárt közlekedtet. A mozdony problémamentesen teljesítette a távot, a Budapestre érkező szerelvényt. és Arnulf Wolframot, a Siemens AG Österreich mobilitás vezetőjét a BILK-en Georg Kasperkovitz, a Rail Cargo Group Igazgatóságának tagja fogadta.

A szlovéniai indulás pillanata

Arnulf Wolfram az érkezéskor elmondta: lehetséges Szlovéniából Horvátországon át gépcsere nélkül közlekedni Budapestre, a Vectron kisebb módosításokkal Olaszországban is bevethető lehet, így a teljes, Trieszt–Budapest távon elmaradhat a gépcsere. Az eddig leszállított mozdonyok kitűnően teljesítettek, a Rail Cargo Group a délkeleti korridorokon rendszeresen fogja alkalmazni őket.

Georg Kasperkovitz, a Rail Cargo Group Igazgatóságának tagja (balra) és Arnulf Wolfram, a Siemens AG Österreich mobilitás vezetője (jobbra)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek