Sikerrel küzd a MÁV-REC Kft. a rakodólap-hamisítók ellen

iho   ·   2014.02.26. 09:04

Az EUR rakodólapok gyártása, javítása minden országban engedélyköteles. A még mindig előforduló rossz minőségű, hamisított EUR rakodólapok forgalomba hozatala miatt szükséges és fontos a védjegyoltalmi ellenőrzés, amelyet a MÁV-REC Kft. faipari divíziójának munkatársai végeznek. A társaság divíziójának vezetője a rutint és a bátorságot tartja a legfőbb erénynek a hamisítók elleni küzdelemben.

„Februárban ellenőrzést tartottunk egy vidéki telephelyen, amelyet már régóta figyeltünk. Több asztalon folyt az EUR rakodólapok javítása, ehhez azonban nem szabványos elemeket és engedély nélkül besütött MÁV és EUR jelzésű tőkéket használtak. Azonnal értesítettük a NAV illetékeseit, akiknek sikerült megszervezni, hogy két órán belül a telephelyre érkezzenek a munkatársaik és megkezdjék a vizsgálatot. Több, nem megfelelő minőségben feljavított EUR és MÁV besütésű rakodólapot és a javításhoz használatos EUR és MÁV jelzésű tőkét foglaltak le. Az engedély nélküli EUR rakodólap-javítás miatt a cég ellen a NAV eljárást indít” – mesélte az akció részleteit a divízió vezetője.

Magyarországon bár jelentősen csökkent az engedély nélküli EUR rakodólapgyártás és -javítás, de még mindig előfordul, hogy egy-két telephelyen nem tartják be az előírásokat és engedély nélkül gyártják, illetve javítják az EUR rakodólapokat. A hamisítók azonban nem nyugodhatnak, mert a MÁV-REC Kft. folyamatosan ellenőrzi az EUR rakodólapok minőségét, gyártását és javítását, s teszi mindezt a NAV-val szoros együttműködésben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek