Siklás Pécelnél: kedd délután helyreállt a vonatközlekedés

iho   ·   2015.04.20. 07:59
pecel0

Keddi helyzetkép

Fél egytől újra mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Az első gödöllői személyvonat 14:05-kor indult a Keletiből, Gödöllőről pedig 15:13-kor Budapest-Keletibe. Pár perc késés még lehet, ugyanis a péceli kitérőkön még sebességkorlátozás van.

* * *

A Mávinform hajnali közleménye szerint Pécel és Isaszeg között továbbra is csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert a hétfői péceli baleset helyszínén még dolgoznak a megsérült vasúti pálya helyreállításán. Emiatt tovább érvényes a hétfői korlátozások a menetrendben: a Budapest-Keleti–Gödöllő–Budapest-Keleti közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a hatvani zónázó vonatokkal lehet utazni. A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon 15–20 perces késésekkel számol a Mávinform. A pályát várhatóan koradélután adják vissza a vonatforgalomnak.

 

Hétfői események

A vendégforgóváz összeszerelésénél tartottak nem sokkal dél után – kaptuk a hírt a helyszínről. A menetrend teljes helyreállása hétfőn már nem, óvatos becslések szerint kedd délutánra várható. Délután kettőkor két mozdony – egy Bobó és egy Dácsia – segítségével el is húzták a siklott kocsit, a pálya helyreállítása csak ezután következik.

Helyszínen tartózkodó kollégánk, Vörös Attila jelenti

A vagon első forgóvázában tengelycsaptörés történt. A letérdelt teherkocsi blokkolja a bal vágányt Pécel és Isaszeg között. Amíg föl nem szabadul a pálya, addig a tehervonatok egyáltalán nem közlekednek arrafelé, a szomszédos állomásokon torlódtak föl. A helyszínre a ferencvárosi közúti segélykocsi jött, az ott dolgozók abban bíznak, a vasúti darura nem lesz szükség. A vonat az állomás előtt a 212-es szelvényben siklott, a 209-esben állt meg, háromszáz méteres szakaszon tönkretéve az összes betonaljat.

Még a síneken a sérült tehervagon. A képre kattintva galéria nyílik<br>(videó és fotók: Vörös Attila)

Az Eperjeske-átrakóból Dunaújvárosba közlekedő 65822-es számú tehervonat egyik kocsija siklott ki pont éjfélkor Pécelen. A kétezer tonnás rakott szerelvényt a 028-as Gigant továbbította, a vonat ép részével ez a gép ment tovább Ferencvárosba hajnalban. A tehervonat hátsó öt kocsiját a 108-as Szergej húzta vissza Isaszegre reggel. A 159-es Kisdácsia is Pécelen van jelenleg.

A Keleti-Gödöllő személyvonatokat lemondták.

Korábban írtuk

Both Ferenc, a Mávinform munkatársa közölte, a baleset miatt Pécel és Isaszeg között az egyik vágányt le kellett zárni a forgalom elől, a vonatok csak a másik vágányon tudnak közlekedni váltakozó irányban.

A még nagyobb torlódások elkerülése érdekében a gödöllői vonatokat nem közlekedtetik, helyettük a hatvani vonatokon lehet utazni. Az erre közlekedőknek 30–40 perc késéssel kell számolniuk.

A teljes helyreállítást 16 órára ígérik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek