Síneken a hatodik CAF

Szever Dániel   ·   2013.10.22. 15:29
20131021cafszever

Hétfőn délelőtt újabb különleges szállítmány érkezett Spanyolországból, a DKV Zrt. Salétrom utcai telephelyére. A legújabb, 518 pályaszámú villamos kettéválasztva, két kamionon tette meg a többnapos utat. Otthonuktól kicsivel távolabb, az Ispotály utcába futottak be a trélereken, ott helyezték az új szerelvény darabjait a sínekre.

A több országot is érintő út után<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

Ezután a már megszokott metódus következett: a kamionok egymás felé tolattak, hogy végeiken összeillesszék a két tréleren fekvő sínpárokat, amin az egységek legördülhetnek majd. Ismét ez a hátramenet jelentette a legnagyobb bonyodalmat, de miután megfelelően összeakasztották a járműveket már csak a lehúzás maradt hátra. Ezt a műveletet egy targonca végezte, a fékezést pedig ellenirányból, az egyik kamion – kötéllel – biztosította. Az újonc 518-ast már az Ispotály utcában összerakták, telephelyére egyben gördült be.

Így jöttek a CAF-villamosok Debrecenbe

A nagyközönség kedvében járva
Itt a második CAF
Megjött Debrecenbe a negyedik CAF-villamos
Két fél CAF ötödjére is

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek