Sokadszor is Szergej

Kemsei Zoltán   ·   2015.05.31. 08:45
00kicsi

Volt már hivatalos megemlékezés és népünnepély a Vasúttörténeti Parkban, de három a magyar igazság. A Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub a MÁV-Starttal karöltve Ferencvárosba hívta a Szergejek, és általában a vasút barátait. Nemcsak az ünnepelt orosz gépek voltak azonban jelen, a szervezők úgy döntöttek, szinte teljes körű mozdonyparádéval kedveskednek. A Kolomnák dübörgését néha elnyomta a Pielstickek csörgése, és egy kedvelt, röfögő hang is vegyült a kórusba.

Ferencvárosi látkép<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A fordítókorong körül négy Szergej (265, 001, 333 és 168) pompázott, de három Csörgőt, köztük a retró-festésű 2143-ast is láthattunk, a hátsó traktusba szorulva ugyan, de a villamos gépek széles választéka (a Traxx kivételével) is bemutatkozott. A szép számú közönség darubemutatót, és baleseti-mentesítő járműveket is láthatott. Mivel vasútmodellező egyesület volt az egyik szervező, a büfé mellett vitrinmodellekből is rendeztek egy kisebbfajta tárlatot.

Csörögtek is!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek