Sokat késnek a Kelenföldet érintő vonatok

iho   ·   2014.04.03. 13:51

Nincs feszültség a felsővezetékben Biatorbágy és a Déli pályaudvar között, a hiba Kelenföld állomást is érinti. Emiatt óriási, akár másfél óra körüli késések is előfordulnak az erre közelekedő vonatoknál. A győri távolsági és komáromi helyi vonatokon kívül késnek a Székesfehérvár és részben Pusztaszabolcs felé közlekedő vonatok is. E sorok írásakor Kelenföldön és környékén kilenc személyszállító vonat áll, amelyek villamos energia hiányában nem tudnak továbbhaladni.

A bajt feltehetőleg a biatorbágyi alállomás meghibásodása okozza, a hibát már keresik a szakemberek. A MÁV-Start egyelőre nem bocsátkozott jóslásokba a forgalom várható megindítását illetően.

A Déli pályaudvar ugyanezért egyelőre nem indít és nem fogad vonatot. A 30-as vonal forgalmát akadályozza az is, hogy Murakeresztúrnál a felsővezetékre lógó faágakat kell eltávolítani – a dél-balatoni vasútvonalnak mindkét végén késések vannak.

A 100a-n is tetemes késések várhatók, Üllőnél kerékpárost gázolt a Szegedre tartó Aranyhomok IC. A helyszínelést már befejezték, a gázoló vonat előreláthatólag délután három óra körül érkezik úticéljához.

Piros és narancssárga Kelenföld és környéke<br>Képernyőképünk 14 órakor készült<br>(forrás: Vonatinfó)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek