Spotterek segítettek!

iho   ·   2017.09.29. 23:10
spotter_cim
A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közelében „dolgozó” repülés-szerető fotósok tisztázták a helyzetet, utána következhetett a sikeres kényszer- pontosabban technikai leszállás. A történetet a spotterek egyike, Baranyai György adta közre a Facebookon:

„Ma esti tanulság a Cargo dombról: mindent érdemes fotózni, ha kint vagyunk, még akkor is, ha az sokunk számára common! Gabor Szabados, Richárd Viktor Eszenyi spottertársakkal voltunk kint. Sok fény már nem volt, de azért még fotóztunk. LT18:07-kor szállt fel 31L pályáról a Ryanair (EI-FRR) Coppenhágai járata. Pár perc múlva hallottuk a rádión, hogy TPS-nél holdingolnak és a pályát lezárták. Gumimaradványokat kerestek.

Közben a rádión azt hallottuk, hogy a személyzet nem tudta, melyik gumi sérült. Fotóinkat azonnal visszanéztük és láttuk, hogy a bal oldali főfutó belső abroncsa ment szét. Azonnal telefonáltunk az OCC-nek (telefonszám ki van írva a dombon lévő tájékoztató táblára) és közöltük velük, hogy egyértelműen látszik a szétdurrant kerék. Kérték, ha lehet, email-ben küldjük át. Ezt teljesítettük. Ez alapján értesítették a személyzetet, majd 19:07-kor szerencsésen leszálltak.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek