Stratégiai megállapodást köt a Volvo és a Rába

MTI   ·   2013.02.12. 14:01

Stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást ír alá kedden a Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt. A megállapodás megkötésére a Parlamentben kerül sor, a Volvo Bus Corporation részéről az európai üzletfejlesztésért felelős igazgató, Stefan Guttman, míg a Rába részéről a vállalat elnök-vezérigazgatója vesz részt – tájékoztatott az eseményről az MTI.

Mint ismert, a buszpiaci együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot még 2012 decemberében írta alá a két cég. Ekkor abban állapodtak meg, hogy közösen tekintik át a magyar buszpiaci igények kielégítésének lehetőségeit. Kiemelték: ha pozitív eredménnyel zárul a piac áttekintése, az együttműködésre vonatkozó szerződéseket már a jövő év első negyedévében megkötik.

Az együttműködés két vállalat között nem új keletű, hiszen már több mint két évtizedre nyúlik vissza. A svéd partnerrel a Rába jelentős üzleti kapcsolatokat ápol. A társaság futómű-komponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez. A megállapodás tehát összességében pozitívan értékelhető a Rába szempontjából, hiszen a vállalat a menedzsment korábbi terveinek megfelelően az alapkompetenciáira építve hozna létre magas hozzáadott értékű termékeket, amelyeket első körben a BKV vagy a Volán társaságoknak, később pedig külföldre is értékesíthetne – írja a Portfolio.hu.

A szándéknyilatkozatban felvázolt konstrukció alapján az ipari kooperáció a Rába főegységei és a magyar beszállítói alkatrészek széleskörű alkalmazása mellett valósulhat meg, valamint a Rába és más magyarországi cégek felhasznált termékei bekerülnek a Volvo globális beszerzési programjába. A Rába és a Volvo együttműködése több mint két évtizedre nyúlik vissza, a győri székhelyű társaság futómű-komponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez.

Kapcsolódó hírek