Süllyed a Szőke Tisza

iho/hajózás   ·   2012.02.29. 17:57

A 2000 óta félreállítva kikötött muzeális hajó tulajdonosai másfél éve nem fizették a bérleti díjat – nyilatkozta a Délmagyarországnak Molnár János, a Mahart Tiszayacht Kft. termelési vezetője. A megbillent hajótest kajütablakain beömlő vizet a kikötő dolgozói szivattyúzták ki, de a repedéseken beömlő áradattal már nem tudtak megbirkózni, a hajó az oldalára billent. A Szőke Tisza felújítására 2010-ben a Technológia Tudásalapú Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. 556 millió forint támogatást nyert, ám az önrészt nem tudták előteremteni, így nem vállalhatták el a munkát.

A Szőke Tisza 1917-ben az újpesti Ganz Danubius hajógyárban épült IV. Károly néven, majd Sas, Szent Imre, később Felszabadulás elnevezéssel közlekedett a Dunán. Szegedre 1978-ban került, mint diszkóhajó.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Forgalmi változás a szegedi vonatoknál szeptember 11-étől

iho/vasút   ·   2023.09.10. 09:00

A Cegléd–Szeged vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-étől november 16-áig, mert Kiskunfélegyháza és Szeged-Rendező között komplex pályakarbantartást végeznek. A vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.