Súlyos buszbaleset az M5-ösön

MTI   ·   2015.07.14. 10:32

A rendőrség tömegszerencsétlenség, közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indított eljárást az M5-ös autópályán keddre virradóra felborult bolgár autóbusz balesete ügyében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Várkonyi Gergely elmondta, a bolgár rendszámú autóbusz Budapest felől Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A sofőr a csengelei pihenőhely közelébe érve, a 133-as kilométerszelvénynél - még tisztázatlan okok miatt - elveszítette uralmát a jármű felett.

Az autóbusz letért az autópályáról, az árokba hajtott és az oldalára borult. A mentők 21 embert vittek kórházba, közülük egy - a busz sofőrje - életveszélyesen, hét súlyosan sérült meg. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltóegység és tizenegy mentőautó érkezett.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Molnár Krisztina arról tájékoztatott, hogy a kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre vitték, ők enni és inni kaptak, és ott várhatták meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezett értük kedd délelőtt kilenc óra után.

Kapcsolódó hírek