Súlyos buszbaleset Kapuvárnál

MTI/iho   ·   2013.09.07. 19:13

Személykocsival ütközött egy autóbusz Kapuvár közelében. Az autóbusz Kapuvárról Sopron felé haladt, amikor a város és Vitnyéd között, eddig ismeretlen okból egy Lada áttért a szembejövő sávja. A busz vezetője, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt. Járműve az árokba hajtott, majd oldalára dőlve a kerékpárúton állt meg.

Kapuvár és Vitnyéd között eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy személyautóval, majd az árokba borult a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapat autóbusza<br>(fotók: Krizsán Csaba, MTI)

A szerencsétlenül járt járművön a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata utazott, a balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban az életét vesztette, a játékosok közül többen súlyosabb, illetve könnyebb sérüléseket szenvedtek. Fűzy végtagleszakadással, kritikus állapotban került a győri kórházba, őt már a helyszínen is újra kellett éleszteni, de annyi vért veszített, hogy a kórházba szállítást követően meghalt. A szerb idegenlégiós, Natasa Kovacevic lábfeje olyan mértékben roncsolódott, hogy amputálni kellett. A győri kórházban ezen felül még három sérültet látnak el, de közülük egyikük állapota sem életveszélyes.

A mentők látják el a baleset sérültjeit az oldalára borult, összeroncsolódott autóbusz mellett

Az autóbusszal ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást, egyben kezdeményezi őrizetbe vételét.

Kapcsolódó hírek