Sürgős véradás kell a világbajnokságon megsérült pilótának!

iho   ·   2016.08.10. 12:03

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség email-hálózatán keresztül kér segítséget a Lengyelországban balesetet szenvedett magyar pilóta felesége.

Mint arról portálunk is beszámolt, Hamar Zoltán a litvániai vitorlázórepülő Vvilágbajnokság  negyedik számának repülése közben terepleszállásra kényszerült, eközben azonban gépe egy épületnek ütközött. A magyar versenyzőt gerincsérüléssel vitték kórházba, majd légi úton szállították haza.

Feleségének közlése szerint holnap kerülne sor a Honvéd Kórházban Hamar Zoltán első csogolyaműtétjére, még ezen kívül egy kell majd, de az orvosok szerint lehetséges a teljes felépülés. Ugyanakkor aműtét elvégzéséhez bármely vércsoportból véradásra van szükség, az adott vért aztán becserélik a pilóta műtétjéhez szükséges vérre.

Az irányított véradáshoz szükséges információk: a véradás két helyszínen történhet, az Országos Vérellátó Szolgálatnál (OVSZ), 1113 Budapest, Karolina 19-21,  09-19 óra között, vagy a Péterfy Sándor utcai Kórház Vérellátó osztályán, ahol  8 és 15 óra között lehet jelentkezni.

További adatok, amit tudnia kell a véradónak:
Hamar Zoltán, 1978.09.02. Taj: 035-874-111, vércsoport: A Rh pozitív
kezelő kórház: MH EK Idegsebészet, kezelő orvos: Dr. Lipóth László.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek