Százéves a budapesti autóbuszközlekedés

iho   ·   2015.05.07. 16:15
mmnn-IMG_0633__150507

A kiállítás a budapesti buszközlekedés száz évéből emel ki lényeges momentumokat. Modelleken, fényképeken lehet nyomon követni a buszos közlekedés változását, fejlődését. Autóbuszvezető-szimulátort is telepítettek, az élményt főleg a gyerekeknek ajánlják. A nagyobbak pedig kipróbálhatják az egyes időszakok üléstípusait.

A kiállítás külön kitér a különleges buszokra, amelyek közül számos nem az Ikarus gyárban készült, hanem autóbuszgarázsokban – ilyen volt az első közforgalomban is szereplő csuklósbusz is. A kiállításban szintén látható az a tangóharmonika, amelyről a kárpitosok a csuklósbusz csuklórészének burkolatát mintázták.

Mi köze a tangóharmonikának a csuklós buszhoz? Kiderül ez is a kiállításon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A kiállítás augusztus 9-éig látogatható az Elektrotechnikai Múzeumban, a VII. kerület, Kazinczy utca 21. alatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek