Százhússzal a folyosón

iho   ·   2016.06.08. 16:15
00kicsi

Még 2014-ben kötötte meg az orosz és a szerb vasúttársaság a szerződést, amely része az Orosz Föderáció által Szerbiának nyújtott nyolcszázmillió dolláros exporthitel-csomagnak. A X. Páneurópai közlekedési folyosó (Salzburg–Ljubljana–Zágráb–Belgrád–Niš–Szkopje–Szaloniki) három kritikus szakaszán fejezték be a napokban az orosz szakemberek a munkát: a Sopot Kosmajski–Kovačevac 18, Mala Krsna–Velika Plana 29, Ruma–Golubinci 18 kilométeres szakaszokon harmincról százhúsz kilométer per órára nőtt a pályasebesség a felújításnak köszönhetően.

Egy ír eredetű, 666-os sorozatú (eredetileg 071-es) mozdony tehervonatával Ruma közelében (forrás: wikipedia)

Az eredetileg 2017 februárjára tervezett befejezéssel szemben a gyors és hatékony munkavégzés a felújítások szinkronizálásának volt köszönhető: egyszerre láttak neki a Ruma–Golubinci és a Sopot Kosmajski–Kovačevac szakasznak, ezzel 3,6 hónapot nyertek, és a Velika Planába telepített felújítási bázissal is rengeteg időt és kiadást takarítottak meg – a teljes költség így 48,7 millió dollárra rúgott – olvastuk az RZSD honlapján.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek