Száznegyven új busszal bővülhet a Volánbusz járműflottája

iho/közút   ·   2022.06.06. 19:40
00_volanbusz503

A járműfiatalítási program részeként.

Eredményesen zárult a Volánbusz 140 új, normálpadlós, kéttengelyes, szóló autóbuszra kiírt közbeszerzési eljárása. Az új járművek két részletben érkezhetnek a flottába a nyertes ajánlattevőknek, a Kravtex Kft.-nek és az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft.-nek köszönhetően.

A Volánbusz az elmúlt években Pafféri Zoltán elnök-vezérigazgató vezetésével megindult járműfiatalítási programjában eddig csaknem 1800 új autóbuszt vásárolt, és idén további sok száz új jármű beszerzését tervezi.

A helyközi buszflotta állományának negyvenöt százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora nyolc évre csökkenhet. A Volánbusz az új járművek beszerzésére – a közbeszerzési jogorvoslati határidő lejártát követően – várhatóan június közepén szerződhet a nyertes ajánlatot benyújtókkal. A Kravtex Kft. által szállítandó száz Credobus Inovell 12 típusú jármű 73 utas egyidejű szállítására alkalmas. A busz utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval felszerelt, és az utastérben USB-töltőpontok is vannak.

Az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. által szállítandó negyven Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű a legkorszerűbb környezetvédelmi besorolású motorral készül. Szintén 73 utast szállíthat, vírus elleni aktív szűrős légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal felszerelt. A normálpadlós kialakításnak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. Az autóbuszok a legfejlettebb, Active Brake Assist 5 típusú vészfékasszisztens-rendszerrel ellátva kerülnek forgalomba. Ez a vezetéstámogató biztonsági rendszer már a gyalogos és kerékpáros közlekedőket is érzékeli és szükség esetén akár vészfékezéssel igyekszik elkerülni az ütközést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek