Személyautók, tehergépkocsik, autóbuszok és sószórók csúsztak árokba

iho   ·   2014.01.31. 08:36

Pusztaszabolcs közelében, az M6-os autópálya felhajtójánál egy személyautó árakba csúszott, egy autóbusz pedig keresztbefordult az úton. A mentés közben is több autó árokba csúszott. A Pusztaszabolcs felől érkezőket visszafordítják.

Mezőfalván, a József Attila utcában egy kamion megcsúszott, egy autóbusz keresztbe állt az úton, a Fehérvári utcában pedig pótkocsis teherautó csúszott árokba, és a pótkocsi elzárja az utat.

A Szabadegyházáról a 62-es út irányába tartó útszakaszon felborult egy kisteherautó. A katasztrófavédelem közleménye szerint a közútkezelő huszonnyolc géppel éjfél óta végzi a síkosságmentesítést.

Ónos eső nehezíti a közlekedést Dobogókő, illetve Budakeszi környékén, de Pest megye többi részén is síkos utakra kell felkészülni. Dobogókőnél két sószóró gép is bajba került.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője arról tájékoztatott, a 1111-es út Dobogókőre vezető szakaszán a Magyar Közút két sószóró munkagépe megcsúszott az ónos eső miatt síkos burkolaton. Az egyik járművet már sikerült kimenteni, a másik kiemelése folyamatban van – közölte.

Mint mondta, Dobogókőnél már nem esik, ám Budakeszi és Perbál környékén igen, ezért a két települést összekötő útra három munkagépet vezényeltek ki, hogy biztosítani tudják a közlekedést.

Pécsi Norbert kitért arra, hogy eredményes munkát csak az ónos eső elállta után tudnak végezni a gépek. A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy a veszélyessé vált térségekben egyelőre ne induljanak útnak – tette hozzá.

Fokozott óvatosságra inti a Pest megyében közlekedőket a katasztrófavédelem is. Spitz Alexandra, a megyei igazgatóság szóvivője elmondta, az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki Pest megye több területére. A riasztás alapján ónos esőre kell számítani valamennyi kistérségben.

Az agglomerációban csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges, a járművezetők tartsanak nagyobb követési távolságot az esetleges ráfutások elkerülése miatt, s főként az éles kanyarokban figyeljenek a megfelelő sebesség megválasztására – figyelmeztetett Spitz Alexandra.

Buszok, kamionok akadtak el a csúszós, jeges úton péntek reggel Veszprém megyében is.

A 710-es balatoni elkerülő úton Balatonfőkajár közelében egy busz és egy sószóró borult árokba, Szápáron, Balatonfüreden és Csajágon busz akadt el, de senki nem sérült meg.

Mikó Attila, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese arról tájékoztatott, hogy Balatonalmádiban kerítésnek csúszott egy busz három utassal, ott sem sérült meg senki. Csajágon pedig több kamion akadt el a csúszós úton. Hozzátette: útlezárások a balesetek miatt nincsenek a megyében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek