Szemetet szedtek a közutak mentén

MTI   ·   2012.04.23. 18:49

Közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói és tanulói, valamint önkéntesek összesen csaknem 53 ezer fős tábora ezer kijelölt helyszínen több mint tízezer köbméter szemetet gyűjtött össze a Föld napján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására.

A Magyar Közút vasárnapi országos akcióján az ország 19 megyéjében mintegy harmincezer kilométernyi útszakaszon gyűjtötték a résztvevők az utak mentén elszórt, ottfelejtett hulladékot. A legtöbb aktivistát Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék adták.

A Magyar Közút nemcsak az összegyűlt hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyűjtéshez szükséges láthatósági mellényt,védőkesztyűt és szemeteszsákot is biztosította.

A vállalat a felügyelete alá tartozó harmincezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy százezer köbméter szemetet gyűjt össze, ez egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiség. Az eddigi szemétgyűjtési akciók sikerét bizonyítja, hogy 320 ezer önkéntes nyolc alkalommal országszerte több mint ötvenezer köbméternyi szemetet szedett össze. A társaság szemétszedési akciója az ország egyik legtöbb önkéntesét megmozgató környezetvédelmi esemény.

Kapcsolódó hírek