Szeptemberre elkészül a Bahart új hajója

Andrassew Dávid Igor   ·   2012.01.12. 17:30

December második felében hozták Magyarországra a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, a németországi Bodan hajógyárban készült, 40,4 méteres, 90 tonnás személyhajóját. Illetve csak a félkész testének a darabjait, hiszen csak itt nyeri el végleges állapotát.

A cégnél az iho.hu érdeklődésére Magyarosi Imre, a műszaki ágazat vezetője elmondta: jelenleg a szállítás miatt levágott darabokat építik vissza, majd egy személyzeti lakóteret alakítanak ki. Ennek érdekessége, hogy korábban ilyen nem szerepelt a tervekben.

Azt is megtudtuk, hogy a hajónak még nincsen neve, a későbbiekben pályázatot írnak ki az elnevezésre. A munkálatokat szeptember 21-ig kell befejezni.

A felmerülő költségekről annyit tudtunk meg, hogy azokra az eszközökre, amelyeket itthon kell beszerezni, már kértek ajánlatot.

(fotó: Balatoni Hajózási Zrt.)

További érdekesség a Balaton tájáról, hogy a szezon kezdetéig, vagyis május végéig az eddigi keletnémet SKL helyett új dán motort kap a Tünde nosztalgiahajó.

Ez egy négyhengeres soros dízelmotor lesz, amely a korábbi hajtóműhöz képest feleannyit „eszik”, továbbá azzal ellentétben tökéletesen megfelel az emissziós előírásoknak.

Kapcsolódó hírek