Szerbiában indul az ÖBB RCG új leányvállalata

iho/vasút   ·   2023.01.13. 15:00
00_obb_rcg_turkey

A cégcsoport tizenharmadik leánya Törökország felé jelent ugródeszkát.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) új leányvállalatot alapított Belgrádban. A Rail Cargo Carrier – Southeast doo Serbien révén az RCG Európa tizenharmadik országában folytat vasúti árufuvarozást saját személyzettel és mozdonyokkal. Az új vasúttársaság elsősorban Törökország, valamint Közép- és Délkelet-Európa között nyújt tranzitszolgáltatásokat, ezzel erősítve az RCG piacvezető pozícióját Törökországban.

Clemens Först, az RCG vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Az európai gazdaság fenntartható logisztikai gerinceként a szerb ipari vállalatoknak is képesek vagyunk hatékony és fenntartható csatlakozást kínálni TransNET hálózatunkhoz. A költségelőnyök és a jobb minőség mellett egyeskocsi forgalmakat is nyújtunk. Immár két alternatív útvonalon – Románián és Szerbián keresztül – tudunk szállítani Törökországba, hogy ellenállóbbak legyünk az infrastrukturális korlátozásokkal szemben.”

  • Az RCG ma már saját személyzettel és mozdonyokkal is működik Szerbiában
  • Gyorsabb transzferjáratok Görögországba és Törökországba.
  • A szerb vállalkozások összekapcsolása a nemzetközi RCG hálózattal

A török kapcsolat potenciálja felbecsülhetetlen a fenntartható, klímabarát vasúti teherszállításban – az ország külkereskedelme jelenleg is erősen függ a közúti szállításoktól, a kamionoktól. A vasút jelenleg Törökország exportjának csak körülbelül egy százalékát továbbítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek