Felvágta a váltót, de időben megálltak a vonatok

iho   ·   2013.09.14. 11:36
00

Újabb képernyőkép délután négy óráról: a Dunántúl bepirosodott.

A MÁV közölte: a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vasútvonalakon közlekedő valamennyi vonat pót- és helyjegy megváltása nélkül vehető igénybe szombaton 18 óráig.

Csányi Ágnes olvasónk a Facebook-oldalunkon hagyta az alábbi kommentjét a sok „szakértő”, gúnyolódó hozzászólás között, amelyeket egyébként töröltünk: „A vonatok lassan mentek felsővezeték-javítás miatt, ezért időben észlelték a problémát, és meg tudtak állni, egy hirtelen satufékkel. Ijesztő, amikor a vonat ily módon hirtelen megáll, és miután kinéz az ember az ablakon, alig pár méterre velünk szembe áll egy vonat, akkor egy picit felszisszen az ember. Nem hinném, hogy gúnyolódásra ad okot ez a történet. Üdv., az első vagonban ülő.”

– Egy hatalmasat vészfékezett a vonat, ennyit éreztünk – mondta egy helyszínen tartózkodó olvasónk, Keresztes Etele, aki Devecserbe tartott. Hozzátette: a jegyvizsgálók elmondása alapján annak a 904-es vonatnak a mozdonyvezetője hibázott, amelyikkel ő utazott.

Korábban írtuk:
Egy munkagép elszakította a biztosítóberendezés kábelét, Kelenföld és Háros között elvileg az ilyenkor szokásos biztonsági előírások megtartásával (és tetemes késésekkel) közlekedhetnek a vonatok. Valahol mégis hiba csúszott a rendszerbe: a Kelenföldről elinduló, Szombathelyre tartó 904-es gyorsvonat (amely a biztosítóberendezési hiba miatt a 4542-es személy menetvonalán, Székesfehérvárig mindenhol megállva közlekedett volna) a jelzőt meghaladva felvágta a 19-es váltót, és egyszer csak szembe találta magát a páratlan irányban szabályosan, hívójelzésre közlekedő, Pécsről érkező 819-es Tubes Intercityvel. A meghibásodás miatt előírt csökkentett sebességnek hála, mindkét vonat le tudott fékezni, az ütközést szerencsésen elkerülték egymástól 150 méterre megállva. A Tubes IC jelenleg már 259 percet késik.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotó: Keresztes Etele)

A biztosítóberendezési hiba kijavítását délutánra ígérik a vasút szakemberei, az érintett szakaszon a késések még tovább nőttek. A vonatinfó térképéről a screenshot 11.45-kor készült.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek