Szerencsés vízreszállás Mozambiknál

iho/repülés   ·   2012.11.29. 12:29

29 emberrel a fedélzetén az afrikai Comore-szigetek közelében a tengerre szállt le az Inter-Iles Air légitársaság Embraer-E120ER Brasilia típusú gépe. Az utasok száma 25 volt, a légcsavaros-gázturbinás utasszállító a Prince Said Ibrahim repülőtérről szállt fel, majd mintegy háromszáz méterre a parttól és három mérföldre a repülőtértől ért vizet. A helyi halászok segítettek a fedélzeten lévők kimentésében.

Az utasok egyike, egy katonatiszt azt mondta, hogy a kabinban erős kerozinszagot lehetett érezni a vízreszállás előtt. Az első jelentések szerint a személyzet közelebbről meg nem nevezett hibát jelentett, és azt, hogy visszatér a repülőtérre, de forduló közben elvesztette magasságát és kénytelen volt a vízre leszállni.

Az AvHerald repülésbiztonsági portál szerint a francia légügyi hatóság a hónap elején vizsgálta át a gépet, és mindent megfelelőnek találtak. Egyes utasok viszont arról számoltak be, hogy az egyik hajtómű leállt, és ezért vesztett a magasságából a gép. Arról is szólnak hírek, hogy a személyzet tudta, valahol lyuk van az üzemanyag-vezetékeken, ezért próbált visszatérni a repülőtérre. A vízreszállás következtében csak ketten sérültek meg könnyebben, egyikük az egyik pilóta.


Kapcsolódó hírek