Szergej szénnel

Vörös Attila   ·   2014.01.05. 19:40
IMG_9316__140104_Nyergesujfalu__M62231__400

Kisebb-nagyobb rendszerességgel érkeznek szénnel teli irányvonatok Tokodra, ezeket méretüknél fogva nem a vonalon megszokott remot Dácsiák húzzák, hanem nagyobb gépek. 2013 nyarán Szergejeket vezényeltek a feladatra, télen pedig Csörgővel fordultak néhányat az Ukrajna felől érkező szénnel.

Jééé, Szergej! Süttő előtt halad a 231-es a szénvonattal Tokod felé<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

A 2014-es év első szénvonatára ismét 62-est küldtek. A 231-es gép már több napja a vonalon mozog, másodikán tartályvonatot továbbított a nyergesújfalui iparvágányra. Szombaton is a fehérvári classic döcögött végig a 4-es vonalon Tokodig - a hattengelyes mozdony csak hússzal haladhatott.

A tokodi bejárati jelző mellett halad el a szénvonat

Tokodon a szénvonatot a tartalék mozdony vette át, a remot M47-es két részletben tolta be a kocsikat a brikettgyár rakodóvágányaira. A szenet itt átpakolták dömperekbe, további sorsáról nincs információnk.

A célállomáson

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek