Szétlopják a szárnyvonalakat?

iho/vasút   ·   2012.05.22. 13:40

A legszebb hazai vasútvonal állapota romlott, szünetelt rajta a közlekedés, amit a néhol rácsúszott hegyoldal amúgy is ellehetetlenítene. Ezt kihasználva környékbeliek, Borsodból átjárók is megkezdték az infrastruktúra széthordását. A még működő Eger-Szilvásvárad vonalon is előfordul, hogy eltűnnek tőcsavarok.

– Azon dolgozunk, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő, ezért járőrözik a polgárőrség, s a körzeti megbízottakat is kértük, figyeljenek oda – mondta Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere a Heves online hírportálnak.

Szilvásvárad önkormányzatának egyébként érdeke is az, hogy egyben maradjon a vasútvonal, hiszen a még használható részre egy hajtánypályát terveznek megvalósítani.

A MÁV szerint Putnok és Szilvásvárad között a többi, a személyszállítási forgalmat hasonlóan szüneteltető vonalhoz képest kétségkívül kevesebb lopás, rongálás történt az idei esztendőben. Rendszeresen ellenőrzik a vonalszakasz állapotát, és ha hiányosságokat tapasztalnak, abban az esetben azokat pótolják, a bekövetkezett eseményekről pedig minden alkalommal rendőrségi feljelentést tettek. A bűnüldöző hatósággal és a polgárőrségekkel egyébként is folyamatosan kapcsolatot tartanak, és ily módon is segítik a felderítést. A vasúttársaság - kapacitásbéli lehetőségei szerint - őrzést is végez a vonalon.

Kapcsolódó hírek