Szezon van! Itt az első Lufthansa-gép Sármelléken!

MTI/iho   ·   2018.04.09. 08:45
sarmellek-lufthansa_400

A közel száznegyven férőhelyes, ezúttal nyolcvan utassal landoló Airbus A319-est a szokásoknak megfelelően tűzoltók vízfüggönye fogadta. A Magyarországon már több mint húsz éve működő Mutsch Ungarn Reisen szervezésében október végéig hetente érkező járat újdonsága, hogy tizenhárom német nagyvárosból ráhordó járatokkal, frankfurti átszállással repülhetnek a vendégek a nyugat-magyarországi térségbe.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a gép fogadása kapcsán az MTI-nek elmondta: a jövő héttől a nyári szezonig, majd az őszi hónapokban kéthetente közvetlen járat is érkezik Düsseldorfból, Hamburgból, illetve Berlin Tegel repülőteréről, ezeknek a chartereknek a közlekedtetésére a brit FlyBE légitársasággal kötött szerződést a Mutsch utazási iroda.

A turisztikai szakember arról is beszámolt, hogy a mostani foglalások alapján a tavalyinál is nagyobb az érdeklődés a Németországból Sármellékre induló repülőjáratokra, több héttel előre már látható, hogy a tervezettnél nagyobb kapacitású gépekre lesz szükség.

A Hévíz-Balaton Airportra érkezők a nyugat-dunántúli fürdőhelyeket keresik fel, az átlagosan kéthetes itt-tartózkodásuk alatt Hévíz és Zalakaros mellett Bükfürdő, Kehidakustány és Sárvár a legkedveltebb úti cél, nyáron pedig a balatoni nyaralóhelyek iránt is megnő az érdeklődés.

Korábbi közlések szerint a sármelléki repülőtéren tavaly mintegy húszezer utas fordult meg, a többségében német nagyvárosokból érkező gépekkel. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei menetrendben is német városokkal biztosít összeköttetést a repülőtér, a most indult chartereken kívül májustól a Salamon Reisen szervezésében Drezdából, Erfurtból és Lipcséből jönnek további heti járatok a Germania légitársaság üzemeltetésében.

(Valamennyi képünk illusztráció.)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.