Budaörsi tavasz égen-földön, galériával!

iho   ·   2015.04.27. 13:45
cim

A délelőtti borongás és az eső lógó lába sem riasztotta el a budaörsi reptérre igyekvőket, sőt, dél körül már a nap heve elől volt indokolt menedéket keresni: és az oldtimer nap közönsége késő délutánig lehetett beavatottja az eseménynek.

Sokaknak közeli ismerős a Skoda 1000 MB. A képre kattintva galéria nyílik

Mint annyiszor, nemcsak a leszállópályán, hanem annak közvetlen szomszédságában is akadt jócskán látnivaló, a Rákosmente Oldtimer Egyesület felhozatalában szépséges autók, a Veterán Haszonjármű Egyesület flottájából meglett korú haszonjárművek – Csepelek, Dutrák – és remek karban lévő kis-és nagy gumikerekesek – köztük Mercedes, Ferrari, Moszkvics – éppúgy vonzották a tekinteteket, mint a magyar légierő egykori hadrendben lévő légijárművei: MiG-21 és 23, Mi-2 és 24.

Nyüzsgés a füvön és fű felett

Ezekre ötszáz forint leszurkolása ellenében lehetett felkapaszkodni, ám ha valaki a valóságtól nem is, de a földtől akart elrugaszkodni, annak is volt rá alaklam, a helikoptertől a Podváig. Az érdeklődésre jellemző, hogy délután kettőkor már csak a Li-2-es 16:30-as felszállására volt jegy. A Goldtimer égisze alatt repült még a Kánya, és a Cimbora is.

Egy érdekes kivitelű kockalámpás Lada...

A vasárnapi rendezvény jó kis bemelegítés volt a hazai airshow-szezon előtt: a szervezők egyébként nem árultak zsákbamacskát, mert nem légibemutatót, hanem egy kellemes tavaszi együttlétet ígértek, és ez meg is valósult, az autók szerelmesei is lesték a gépeket, a levegő őrültjei is szívesen bóklásztak a kocsik között. Aztán majd jöhet a folytatás, akár több járművel égen és földön egyaránt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek