Színezd újra: elkészültek a bicskei, mendei és tárnoki dekorációs festések

iho/vasút   ·   2018.11.26. 18:30
kifestett_aluljarok_kesz0

Aluljáró Bicskén (fotók: MÁV)

A „Színezd Újra! Alkotói Napok 2018” pályázat keretében megvalósult a Vajda Kreatív elnevezésű alkotói csapat bicskei gyalogos aluljáróba tervezett, absztrakt formációkat ábrázoló pályaműve, és már csak az utolsó simítások vannak hátra a Mendei Forrás Egyesület helyi nevezetességeket bemutató alkotásán a mendei aluljáróban.

Mendei megoldás

Az alkotói pályázattal párhuzamosan egyedi engedélyezés keretében valósulhatott meg a tárnoki gyalogos aluljáró és zajvédő fal festése is. A Társadalmi Céllal Hirdető Tárnoki Művészeti Egyesület (TCH TME) Magyarországon közlekedő vasúti járműveket és helyi nevezetességeket ábrázoló alkotása az aluljárót, a Világ csodái című műve pedig a vasúti sínpálya melletti zajárnyékoló falat díszíti.

Alagút a tárnoki aluljáróban

A MÁV folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába bevonja a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is. Reméli a vasúttársaság, hogy az alkotók falfestményeit mindenki tiszteletben tartja és megóvja az aluljárók tisztaságát is.

Tárnoki lélektükör

Stonehenge újragondolva, szintén Tárnokon

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek