Szombaton indul az őszi gyermekvasutas tanfolyam

iho/vasút   ·   2018.10.04. 09:50

Az október 6-án induló őszi képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és főként az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

Október 6-án indul a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút újabb tanfolyama (forrás: MÁV Zrt.)

A tanfolyamra a www.gyermekvasut.hu weboldalon regisztrálva olyan negyedik, ötödik és hatodik osztályosok jelentkezhetnek, akiknek a tanulmányi átlaguk legalább négyes, a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra, továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. A gyerekek februárban állhatnak először szolgálatba. Aki nem jut be az őszi tanfolyamra, a februárban induló tavaszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

Idén júniusban százötven ifjú gyermekvasutast avattak fel. Ezzel sokan talán évtizedekre a vasutas szakma mellett kötelezik el magukat, gyakori ugyanis, hogy a Gyermekvasútnál szerzett élmények, barátságok hatására vagy hivatástudatból a gyerekekből vasutasok lesznek, mások a közlekedési ágazat egyéb területein helyezkednek el.

További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról ide kattintva érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek