Szombattól ismét ingyenes a parkolás a Városligetben

MTI/iho   ·   2017.11.10. 15:46

A Fővárosi Közgyűlés rendelete értelmében a hétvégi parkolás november 11-től a Városligetben újból ingyenes lesz. A változásról a parkolás üzemeltetését végző Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. táblákon, a parkolóórákon kihelyezett matricákon is tájékoztatja az autósokat. A parkoló automaták a fővárosi jogszabályi előírás miatt a hétvégén is működni fognak, a hétvégén megvásárolt parkolójegyek hétfőn reggel 8 órától érvényesek.
A Hungária körúton élők számára is lehetőség lesz a kedvezményes parkolásra, illetve a közgyűlés eltörölte a parkolójegyek kihelyezésének kötelezettségét, de ez csak harmincegy nap múlva lép hatályba – közölte Zugló önkormányzata.

A Zuglói Önkormányzat és a Fővárosi Közgyűlés 2017. szeptember 1-től alakította ki a fizetős parkoló zónákat  a Városligetben és a környékén, a Fővárosi Közgyűlés később eltörölte a szabályozást, ugyanis az autósok inkább az ingyenesen használható VI. és VII. kerületi utcákban parkoltak, problémát okozva ezzel az ott élőknek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek