Szotyi, tökmag – használt pelenka a buszon!

iho   ·   2013.11.14. 09:17

A békési portál múlt héten számolt be egy olvasói levél nyomán egy botrányos pelenkacseréről az egyik járatán. Ezzel kapcsolatban kérdezte a Békés online Gémes Tibort, a Körös Volán személyszállítási igazgatóját, hogy milyen hasonló problémákkal szembesülnek a buszsofőrök munkájuk során.

– Az autóbusz-vezetőket meghallgatva a legjellemzőbb szennyeződést a járműveken a szotyola és a tökmag okozza. Extrém esetek is előfordulnak, amelyek sajnos nem egyediek. A kutyatulajdonosok például előszeretettel utaztatják kedvencüket az ülésen. És ugye, nem minden esetben steril a négylábú – mondta Gémes Tibor. Hozzátette, a nagyobb testű ebeknél a heves nyáladzás is higiéniás problémákat vet fel. A személyszállítási igazgató kiemelte, néhány fiatal kedvenc szórakozása a rágógumi plüsskárpitba ragasztása. Ennek takarítása ugyancsak nem egyszerű.

A pelenkás sztoriról szólva elmondta, nem egyedi eset, fényképpel is rendelkeznek, az egyik autóbusz-vezetőjük készítette, amikor egy ügyesen elrejtett „aknát” talált az ülés alatt. Egyébként ez veszélyes hulladék, és még a buszt is fertőtleníteni kell. A békéscsabai menekülttábor lakói ugyancsak többször mutatták be eltérő kultúrájuk lényegét, extrém esetben ez a vécé és a buszülés közötti különbségen történő átsiklást jelenti. Ezen esetek legtöbbje rendőri intézkedésbe torkollik, és természetesen autóbusz-takarításba.

Gémes Tibor leszögezte, a társaságnál magas a követelmény a buszvezetők felé. Az udvarias hozzáállás mellett fontos náluk a határozott fellépés. Erre vonatkozóan képzésen is részt vesznek az érintettek. Ugyanakkor, mint mondta, természetesen az is előfordulhat, hogy a buszvezetőnél elszakad a cérna és nem megfelelő hangnemben kommunikál az utasokkal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek